Piektdien, 21. Oktobrī, Latvijas Universitātes Zinātņu mājā, notika Rīgas Skolēnu domes (RSD) 21.kongress, kuru vadīja RSD 20.sasaukuma prezidents Rihards Irbe. Kongress tika atklāts ar svinīgo runu no Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Jaunatnes nodaļas vadītāja Dmitrija Zvereva. Dimitrijs izteica pateicību 20. sasaukuma valdei un sveica viņus, par godam padarīto darbu un ieguldījumu RSD, ar īpašiem pateicības rakstiem no Rīgas Domes. 
 
Kongresā Rihards Irbe prezentēja atskatu uz padarīto 20. sasaukuma laikā, piemēram, - tika ieviesti plakāti Rīgas skolās, kas popuarzēja un aicināja pievienoties RSD, tikaorganizēts prezidentu klubs, kas palīdzēja darboties Rīgas skolu pašpārvaldēm efektīvāk, kā arī Instagram live sērija, kur var iepazīties ar dažādām subkulturām, kā arī citus interesantus pasākumus un aktivitātes. 
 
Rīgas skolēnu domes pasākumu neatņemam daļa ir kafijas pauze, arī šoreiz tā neizpalika un pauzītē jauniešiem bija iespēja iepazīties ar pārstāvjiem no citām skolām un nodibināt vērtīgus kontaktus tālākai sadarbībai, kā arī pacienāties ar garšīgiem kruasāniem.
 
Pēc pauzes sekoja kongresa aizraujošākā daļa-  RSD 21. sasaukuma kultūras un ārējo sakaru daļu vadītāju apstiprināšana, izglītības daļas vadītāja un RSD prezidenta vēlēšanas. Par kultūras daļas vadītāju tika apstiprināta Kira Žuraveļa, savukārt, par ārējo sakaru daļas vadītāju Lauma Adrija Bērziņa. Uz izglītības daļas vadītāja amatu bija pieteikušies divi kandidāti- Elīza Harjo un Nils Žuravļovs. Vēlēšanas vadīja Rihards uzdodot viņiem dažādus jautājumus un pēc tam dodot iespēju uzdot jautājumus dalībniekiem. Pēc atkātās balsošanas, balsu vairākumu saņēma Nils Žuravļovs un viņš tika iecelts kā jaunais izglītības daļas vadītājs.
 
Pēc nelielas uzkodu pauzes sākās galvenā daļa RSD 21. sasaukuma prezidenta vēlēšanas, prezidenta amata kandidātes šogad bija divas - Zīle Ozoliņa un Lizete Lita Gražule. Lai noskaidrotu RSD 21. sasaukuma prezidenti, 20. sasaukuma prezidents Rihards Irbe pārbaudīja kandidāšu prasmes jaunu dalībnieku piesaistē, komandas darbā, tās saliedēšanā, darba kvalitāti stresa situācijās un spējas prezentēt sevi, kas viņām būs nepieciešams kļūstot par RSD prezidenti. Jautājumus, protams, varēja uzdot arī visi klātesošie kongresa apmeklētāji, jāatzīst, ka skolēni bija gatavojušies un uzdeva visnotal sarežģītus jautājumus. Kad visi uzdevumi bija izpldīti un sniegtas atbildes uz visiemjautājumi, sākās atklātā balsošana par RSD 21. sasaukuma prezidentu. Kongresā ar balsu vairākumu, balsojumā par RSD 21. sasaukuma prezidenti ieguva Zīle Ozoliņa! Savukārt, par Zīles labo roku un viceprezidenti tika iecelta  – Lizete Lita Gražule.
 
Pēc kongresa oficiālas daļas sekoja neformālas sarunas un kopīga fotosesija jaunajai RSD 21. sasaukuma valdei un arī vecajiem biedriem. Paldies bilžu autorei Marie no Rīgas jauniešu centra "Kaņieris"
 
 
________________