Diskusiju vakars “Kāpēc palikt Latvijā?” bija iedvesmojošs un bagātināts ar dažādiem viedokļiem un idejām. Jaunieši dalījās pieredzē un uzskatiem, sadaloties divās grupās par palikšanu Latvijā un došanos prom. Šī diskusija radīja iespēju ne tikai paust savu viedokli, bet arī labāk izprast pretējo pozīciju.

Diskusijas gaitā jaunieši:
☎iepazinās savā starpā,
👥kopīgi risināja problēmsituācijas,
📡veidoja jaunus kontaktus,
🏃aktīvi iesaistījās procesā.
Katra grupa centās pārliecināt citus ar saviem argumentiem par to, kāpēc ir vērts palikt Latvijā vai, otrkārt, kāpēc ir labāk doties prom meklēt jaunas iespējas.

Diskusijas nobeigumā RSD prezidente Šarlote Justīne Jurjure dalījās ar iemesliem, kāpēc izvēle par palikšanu Latvijā būtu labvēlīga ne tikai valstij, bet arī jaunietim pašam.
Viņas runā kā pamatoti iemesli tika akcentētas:
💶salīdzinoši zemās studiju izmaksas,
🪢kopienas saikne,
🏞bioloģiskā daudzveidība u.c.
Kā arī Šarlote uzsvēra, ka jauniešu aktivitāte un iesaistīšanās var veicināt pozitīvas pārmaiņas Latvijas sabiedrībā. Diskusijas laikā kā viena no šīs problēmas pamatsastāvdaļām tika atspoguļota arī Latvijas demogrāfiskās situācijas problēma, un tās ietekme uz valsts ekonomiku un valsts attīstību kopumā, ko sniedza RSD konsultante Elizabete Rebezova.

Paldies visiem, kas atnāca! Šī diskusija ne tikai paplašināja jauniešu redzesloku par dzīvi Latvijā, bet arī uzsvēra, ka valsts saglabāšana un attīstība ir kopīga atbildība. Tā radīja iespēju veidot vienotu redzējumu par dzīvi valstī un risināt izaicinājumus kopā.

 

Atskatu par šo, gan arī par citiem pasākumiem vari redzēt mūsu soc tīklos:
📱Instagram: @rsdlv
📱TikTok: rsd.lv
📱Facebook: Rīgas Skolēnu dome